Om oss

Digital sångbok

SRK har tillsammans med SFC och LLC lanserat en ny sångboksapplikation för mobiltelefoner

Ha alltid med dig sångerna och psalmerna! Till den nya sångboksapplikationen kan du köpa SRK:s, SFC:s eller LLC:s sångbok – eller alla tre om du så önskar. Du kan även köpa och ladda ner noter och melodier till dessa. Allt innehåll köps inom själva grundapplikationen. Som ny funktion kan man välja favoriter. Även sökmöjligheterna har förbättrats.

Gå till App Store eller Google Play för att ladda ner applikationen.

Obs! I det fall du önskar köpa en applikation som kan användas i en dator (för bruk i bl.a. Fridsföreningen), kontakta SRK:s publikations-försäljning via telefon +358 40 558 3768 eller e-post julkaisumyymala@srk.fi.

OFTA STÄLLDA FRÅGOR OM APPLIKATIONEN (FAQ)

Vart kan man köpa applikationen?
Den nya applikationen laddas ner via App Store och Google Play. Applikationen i sig är gratis, men själva innehållet kostar och kan köpas inom applikationen.

Vad kostar den nya applikationen?
Priset beror på innehåll. Själva applikationen är gratis, men för att fungera förutsätts att man köper och laddar ner SRK:s, SFC:s eller LLC:s sångbok. En sångbok (språkversion) kostar 14,99 €. Övrigt innehåll kostar mellan 4,99 euro och 14,99 euro.

Vad är nytt i denna applikation om man jämför med den gamla?
Den är möjligt att köpa flera sångböcker inom samma applikation istället för som tidigare ha olika applikation för varje. Vidare, kan man köpa noter och melodier till sångtexterna (4,99 €).
En ny funktion är, att det är möjligt att skapa en lista med sina egna favoriter. Appen har också en bättre sökfunktion. Vid ex. textsökning behöver man inte vara lika noga med specialtecken. Möjligheten att förflytta sig mellan sångerna har också underlättats. Genom att dra en sångtext åt sidan kan man förflytta sig sidledes mellan sångerna.

Kommer det ytterligare innehåll till appen?
Ja. Inom den närmsta tiden kommer den Finlands Evangelisk Lutherska kyrkans tilläggshäfte (finska texter) med psalmer att kunna köpas (4,99 €).

Om jag inte har matat in mitt betalkort i Apples eller Googles konton, hur kan jag då köpa applikationen?
Det går att betala med presentkort till Google Play och App Store som säljs i större butiker.

Varför har denna sångboksapplikation utvecklats?
Den gamla applikationen bygger på en äldre teknik vars funktion inte längre kan säkerställas i nyare mobiltelefoner och läsplattor. De äldre applikationerna kan inte längre uppdateras på grund av den äldre tekniken som de bygger på.

Fungerar den äldre sångboksapplikationen fortfarande?
I och med lanseringen av den nya sångboksapplikation kommer de gamla inte längre att erbjudas. Den gamla applikationen kan fortfarande fungera i enheter där den redan installerats, men det är inte längre möjligt att ladda ner eller köpa dessa. De gamla applikationerna kommer inte heller längre att uppdateras, de kommer dock inte heller att stängas ner. De äldre applikationernas funktion kan inte längre garanteras.